נחתם שת"פ בין המרכז הטכנולוגי של חרבין שבסין לבין המרכז האקדמי למשפט ולעסקים

טקס החתימה – ניצה מזר, מנכ"לית המרכז האקדמי, פרופ' מנשרי, נשיא המרכז ופרופ' שאו, סגן נשיא המכון הטכנולוגי חרבין חותמים על השת"פ וברקע האלוף איתן בן אליהו, השר לשעבר רן כהן, ראש העיר חרבין, לין דאו, יו"ר הוועד המנהל עו"ד בן טובים ובכירים נוספים.

>> לחצו כאן לסרטון הטקס ב YouTube

ביום ב, ה-10.10, נחתם במרכז האקדמי למשפט ולעסקים, הסכם שיתוף פעולה בין המרכז האקדמי לבין אחד ממוסדות האקדמיה המובילים בסין -  Harbin Institute of Technology. המכון הטכנולוגי חרבין, הוא המוסד האקדמי השני בגודלו בסין בתחום ההנדסה ומנהל עסקים.

בטקס נכחו ראש עיריית חרבין לין דאו, ראש עיריית רמת-גן, צבי בר, נשיא לשכת המסחר ישראל-אסיה, השר לשעבר רן כהן, יו"ר הוועד המנהל של המרכז האקדמי, עו"ד אליהו בן טובים, חבר הנהלת המרכז האקדמי, האלוף במי"ל איתן בן-אליהו, נשיא המרכז, הפרופ' דוד מנשרי, מנכלי"ת המרכז האקדמי, גב' ניצה מזר ומכובדים נוספים.

בטקס נחנכה גם תוכנית משותפת בתחום מנהל עסקים בינלאומי – בין שני המוסדות. במסגרת זו סטודנטים מהמרכז האקדמי ייצאו לסמסטר לימודים בסין ואנשי סגל ייצאו ללמד שם, ובמקביל סטודנטים וסגל מסין יגיעו למרכז האקדמי ברמת גן.

ראש העיר חרבין, לין דאו, ציין כי בעירו חיים 10 מיליון תושבים, אך השפעתם של 25 אלף היהודים שחיו בעיר החל מהמאה ה-19 ניכרת מאוד בכל תחומי החיים בעיר. "השפעת הקהילה היהודית ניכרת בארכיטקטורה, בתרבות ובעיקר בחינוך בעיר. השכם שת"פ זה מסמל יותר מכל את הקשר החזק בין שתי התרבויות והמחויבות שלנו לפיתוח החינוך, ההשכלה והידע במשותף עם המרכז האקדמי ברמת גן".

ראש העיר רמת גן, צבי בר, בירך על בשת"פ והדגיש כי בעירו ניתן דגש, בשש השנים האחרונות, על לימוד השפה הסינית בבתי ספר. "סין היא מעצמה עולה בעולם ויש חשיבות גדולה לשת"פים מסוג זה ולהבנת התרבות הסינית".

פרופ' מנשרי, אלוף (מי"ל) איתן בן אליהו ולין דאו, ראש העיר חרבין.

נשיא המכון הטכנולוגי חרבין, פרופסור שאו, ציין כי ישראל היא מדינה קטנה, אך ענקית בתחום החדשנות. "הסכם זה הוא רק ההתחלה. אנו רוצים להעמיק את הקשר שלנו עם ישראל בתחומים רבים נוספים".

"חינוך הוא אבן היסוד לכל מדינה, במיוחד מדינה כמו ישראל שההון האנושי בה הוא המשאב המרכזי", אמר פרופ' דוד מנשרי, נשיא המרכז האקדמי למשפט ולעסקים. "שמנו לנו למטרה לפתוח את המרכז האקדמי לעולם, וכך עשינו, בשת"פ זה ובהסכמים דומים עם מדינות נוספות. מטרתנו במהלכים אלה, להכשיר את הבוגרים שלנו להתמודד עם עולם עסקי גלובלי ולספק להם את הכלים הטובים ביותר להצליח בו".

האלוף במי"ל איתן בן אליהו, חבר הוועד המנהל במרכז האקדמי, ציין כי למרות ההבדל העצום בגודל בין סין לישראל, אין ספק שרצון טוב ואינטרסים משותפים, יכולים להוליד שיתופי פעולה מוצלחים. "כשיש חזון ניתן לייצר קשרים טובים. מטרתנו היא לבנות ערוצי תקשורת פוריים מול סין בכל תחומי החיים, מביטחון ועד לתשתיות, כאשר הבסיס האיתן להכל הוא שיתוף ידע וקידום ההשכלה".

טקס החתימה – ניצה מזר, מנכ"לית המרכז האקדמי, פרופ' מנשרי, נשיא המרכז ופרופ' שאו, סגן נשיא המכון הטכנולוגי חרבין חותמים על השת"פ.

ראש עיריית רמת-גן, צבי בר, יו"ר הוועד המנהל עו"ד בן טובים  ופרופ' שאו, סגן נשיא המכון הטכנולוגי חרבין.
פרופ' מנשרי, נשיא המרכז האקדמי

השר לשעבר רן כהן, אלוף (מי"ל) איתן בן אליהו
פרופ' חיים לוי, דיקן מנהל עסקים במרכז האקדמי, פרופ' שאו, סגן נשיא המכון הטכנולוגי חרבין, ליאנג דהפינג, סמנכ"ל בית הספר למנהל בחרבין

HIT
 הינו מוסד מוביל בסין בתחום הטכנולוגיה ולומדים בו כ 30,000 סטודנטים. חרבין ממוקמת בצפון סין ואוכלוסייתה מגיעה קרוב ל10 מיליון תושבים. בתחילת המאה היגרו יהודים רבים לעיר חרבין ומספרם ערב מלחמת העולם השנייה היה קרוב ל20,000.

פרופ' שאו, סגן נשיא המכון הטכנולוגי חרבין
תזמורת המפוחיות של עיריית רמת-גן על-שם שמואל גוגול