קו החוף של חרבין

אורחים מסין בפקולטה למנהל עסקים לדיון על שתוף פעולה

דיקן הפקולטה למנהל עסקים, פרופ' יורם מיתקי, אירח ביום רביעי  12.2.2014 את הגב' ליאנג יישה (Liang Yisha) יו"ר המחלקה הבינ"ל של המרכז למדע וטכנולוגיה במחוז Heilongjiang  ואת פרופ' דן בן-כנען מאוניברסיטת Heilongjiang  לדיון על שתופי פעולה בין הפקולטה למנהל עסקים לבין אוניברסיטאות וארגונים במחוז.

בפגישה נכחו גם ד"ר עזרא שושני לשעבר קונסול לענייני חקלאות, מדע ומחקר בשגרירות ישראל בסין וכן סגן הדיקן פרופ' רם הרשטין, ד"ר רון ברגר מרצה בפקולטה ושחר ינאי עוזר הנשיא לקשרי חוץ. מחוז Heilongjiang שוכן בצפון סין וחיים בו 38 מיליון תושבים. בירתו היא העיר חרבין, בה חיה גם קהילה יהודית. המחוז נודע בזכות החקלאות המתקדמת הקיימת בו והתעשייה המגוונת, לרבות High tech הפועלת בתחומו. במחוז 50 מוסדות להשכלה גבוהה ובתוכן חמש אוניברסיטאות מהגדולות והמובילות בתחומן בסין.

באוניברסיטת Heilongjiang  לומדים 55,000 סטודנטים. פגישה זו מצטרפת לשורת יוזמות ומהלכים של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים והפקולטה למנהל עסקים לקדם הקמת מרכז לניהול וליזמות ישראל סין שיבצע מחקרים משותפים ויפעיל מיזמים נוספים.